Sain haasteen ihanalta, monipuoliselta miniystävältäni Eijulilta ja vastaan tänän nyt pienellä viiveellä.

1) Varhaisin käsityökokemuksesi?

Äidilläni oli valkoinen Singer ompelukone joka kiehtoi niin paljon että sitä oli pakko päästä kokeilemaan. Ei ne jalat silloin vielä polkimelle yltäneet mutta seisoaltaan pääsin polkemaan konetta. Olin silloin alle kouluikäinen, ehkä n. 5-6 vuotias. Minulla oli pahvilaatikoista kyhätty nukketalo. Se oli ensimmäinen nukkekotini :) Sinne taloon ompelin sitten verhoja, petivaatteita ja nukenvaatteita.

2) Koulun käsityötunnit - piina vai ilo?

Lempiaineeni koulussa! Ehdottomasti suuri ilo! Lämmöllä muistelen vielä tänäkin päivänä!

3) Käsitöittesi kirjo - mitä teet?

Ompelen edelleenkin paljon. Massatyöt kuin myös puutyöt ovat lähellä sydäntäni.

4) Pahin käsityömoka?

Jaa- a. Niitä mokia on varmaan vuosien varrella tullut paljonkin...Ehkä pahin on se että en alaluokkien käsityönopettajani suurista odotuksista huolimatta koskaan oppinut kutomaan villasukan kantapäätä. Oikeastaan en koko sukkaa! :)

5) Mieluisin käsityömuoto?

Puutyöt, ompelu ja massailu.

6) Idolisi käsityöalalla?

Isotätini on aina ollut aivan loistava käsitöissä. Hän on jo 97- vuotias. Ei nykyään enää nää sellaisia lakana- pyyheliinapitsejä mitä hän on virkannut. Kyllä on pussilakana syrjäyttänyt kauniit pitsilakanat. Olen onnellinen kun omistan paljon tätini upeita käsitöitä. Käsityöihmisenä kunnioitan suuresti kaikkia miniatyristeja. Jokainen pikkuruinen jonkun käsistä syntynyt esine on suuri aarre joka on vaatinut paljon kärsivällisyyttä, luovuutta, kekseliäisyyttä ja ennenkaikkea rakkautta näitä pikkuruisia esineitä kohtaan!

7) Lempikäsityösi kautta aikain?

Kaikki mikä liittyy massailuun, muovailuun jne.

8) Mitä haluaisit vielä joskus toteuttaa käsityömaailamassa?

Kyllä tämä on loputonta toteuttamisen paloa. Kun vain aika/ rahkeet riittäisivät vain taivas on rajana! Niin monta juttua haluaisin vielä tehdä ja oppia!!!

9) Työn alla juuri nyt?

Nukkekodin Jouluruuat ja paljon muuta....

10) To-do  -listalla?

Niin paljon!!!

Laitan tämän haasteen eteenpäin Pirrelle. :)

 

Kivaa syssyn jatkoa kaikille!!!